Omgeving | Leuke Uitjes

Wildlands Adventure Zoo Emmen 1
Wildlands Adventure Zoo Emmen 2
Planetron
Vlinderparadijs Papiliorama

De leukste dagjes uit in de omgeving van ons vakantiepark


Het Blauwe Meer (5 km)

In de nabije omgeving van Bungalowpark Hoogersmilde vindt u Het Blauwe Meer, een grote natuurvijver met zandstrand. Prima plek om op een warme zomerdag met de fiets heen te rijden en lekker te genieten van een dagje aan – en in het water.

Meer info: www.drenthe.nl/locaties/2646778027/recreatieplas-het-blauwe-meer

Planetron in Dwingelo (10 km)

In dit ruimtetheater kun je door een gigantische telescoop zelf naar de sterren kijken en een sterrenkijkmedaille verdienen. Ook kun je hier kijken naar duizelingwekkende film- en sterrenvoorstellingen op een groot koepelvormig projectiescherm van 350 m2. De ‘zwerftocht vol verwondering’ wordt compleet gemaakt door het Planetron Plaza met onder meer een elektronische speeltuin.

Meer info: www.planetron.nl

Vlinderparadijs Papiliorama in Havelte (18 km)

Wandel door een tropische, overdekte tuin vol met vrij rondvliegende, levende vlinders uit verre landen.Zie hoe elke dag honderden vlinders exotische bloemen bezoeken op zoek naar nectar. Leer over de vier stadia van een vlinderleven: het ei, de rups, de pop en de vlinder. Geniet van het korte leven van de vlinder, de juwelen van de natuur, in een tropische omgeving. Kortom: ga een dagje naar Papiliorama in Havelte.

Meer info: www.vlinderparadijs.nl

Vogelpark in Ruinen (21 km)

In het fraai aangelegde park lopen de wandelpaden vlak langs de vogelverblijven. Regelmatig sta je oog in oog met vogels die hun prachtig gekleurde verenkleed nog even bijwerken. Op het gezellige terras kan je onder het genot van een heerlijk kopje koffie, frisdrank of een ijsje, de keurig verzorgde map bekijken met daarin alle informatie over de vogels in het park. De kids vermaken zich uitstekend op de schommel.

Meer info: www.vogelparkruinen.nl

Schaapskudde Balloërveld in Balloo (25 km)

Vlakbij Assen, iets boven Rolde gelegen, vindt u het prachtige Balloërveld. Daarop graast de grootste kudde van Drenthe: 400 echte Drentse heideschapen. Direct naast de schaapskooi ligt het Informatiecentrum dat u veel meer vertelt over dit unieke en aan historie zo rijke gebied.

Meer info: v2.schaapskuddeballoerveld.nl

Wildlands Adventure Zoo Emmen (39 km)

Maak een wereldexpeditie in één dag in WILDLANDS. Reis als echte avonturier door de jungle, de savanne en het poolgebied. Ontdek nieuwe werelden, sta oog in oog met wilde dieren en beleef spannende avonturen.

Meer info: www.wildlands.nl

Het Boomkroonpad in Drouwen (39 km)

Op het Drents Boomkroonpad bij Borger wandel je vanaf de boomwortel naar de kruin. Op het hoogste punt heb je een grandioos uitzicht over de boswachterij. Breng ook zeker een bezoekje aan het Lorkenspeelbos! Daar kun je heerlijk klauteren, ravotten, slingeren en verstoppertje spelen in een doolhof van boomstammen.

Meer info: www.staatsbosbeheer.nl/Natuurgebieden/hondsrug/buitencentrum

Ga terug naar “Omgeving”